Känsla av samhörighet, viktigare nu än någonsin!

Covid-19 kommer lämna många spår efter sig, inte minst i arbetslivet. Att gå till arbetet utgör en stor del av vårt sociala liv och med månader av isolering och hemarbete i ryggen har vi påverkats både som individer och företag. Med fortsatt hemarbete efter pandemin är det viktigare än någonsin att återfå gemenskap och samhörighet på arbetet.

Jag fick en aha-upplevelse första gången jag läste Hjalmar Söderbergs citat ur Doktor glas. 

“Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.”

Den satte ord på mina tankar kring varför det är så viktigt att känna delaktighet och bekräftelse. I all sin enkelhet tycker jag den ger nyckeln till vad jag anser är att vara en god medarbetare. Vikten av att ha ett sammanhang, av att visa omtanke och att bekräfta. Att bry sig.

När man läser citatet blir man nästan förundrad över hur logiskt det är. Vi vill alla samma sak, bli sedda och bekräftade. Det är ett grundläggande existentiellt behov vi har. 

Då arbetet utgör en stor del av vår vardag är det också en viktig källa till att fylla det behovet. I dagens situation, där vi tvingats leva isolerade en lång period och där digitala möten och hemarbete har kommit för att stanna, är det viktigare än någonsin för företag att skapa möjligheter där medarbetare åter kan få känna gemenskap och delaktighet. “Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.” Ingen får hamna i tomrummet. 

På Meepo har vi startat ett initiativ som heter “Jogga Europa runt”. Initiativet går ut på att vi tillsammans som företag ska ta oss runt Europa, till fots. Tanken är att samla så många steg och kilometer som en resan skulle innebära, här krävs det fantasi! Resan har 8 etapper och vid varje etapp får vi en belöning i form av en aktivitet med koppling till landet, det kan vara allt från att spela boule till musikquiz. Då ett av våra ledord är att göra världen bättre vill vi spegla det även här, för varje kilometer vi går donerar vi pengar till Against Malaria Foundation. Resan sträcker sig över hela hösten och avslutas med en julfest när vi är åter i Stockholm.

Skulle du vilja veta mer om initiativet eller har andra frågor om vad vi gör, tveka inte att höra av dig till sandra@meepo.se

Tack för att du har läst Meepos blogg och missa inte nästa inlägg som kommer att handla om Advent of Code. Tycker du att Meepo känns som en intressant arbetsplats och skulle du kanske vilja lära dig mer om oss? Kika gärna in på vår sida och läs mer.

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor